Investeren in bedrijfsmiddelen

Bij het investeren in bedrijfsmiddelen moet u denken aan de producten die u nodig heeft om uw artikelen te maken. Als u een investering maakt in deze producten kunt u achteraf goedkoper uit zijn. Bij een investering zoals deze moet u denken aan machines, transportmiddelen, gereedschappen, inventaris etc. Maar bijvoorbeeld een vergunning valt ook onder een investering. Het zijn allemaal producten waar u een langere tijd mee vooruit kunt en flink wat geld in moet steken. Daarom is het van belang om precies te weten hoeveel u gaat investeren, en of u hier eventueel een lening voor moet afsluiten.

Aanschafkosten
Mocht u een bedrijfsinvestering maken krijgt u te maken met aanschafkosten. Dit zijn de kosten die u maakt om het product aan te schaffen. Onderdelen die vallen onder de aanschafkosten zijn:
– de aanschafprijs.
– de aankoop kosten, bijvoorbeeld de kosten van de notaris bij aankoop van onroerend goed.
– de installatie kosten om het product gebruiksklaar te maken.Mocht u bijvoorbeeld subsidie of korting ontvangen op uw investering verlaagd dit natuurlijk de aanschafkosten. Dat kan u voordelig uitvallen.

BTW verrekening
Sommige kosten als bedrijf kunt u terug vragen. Dit zijn zogenoemde zakelijke kosten. Alle kosten die gemaakt worden vanuit het bedrijf hoeven geen BTW over betaald te worden. Dit kan althans later terug gevraagd worden.

Voordat u een bedrijf begint is het altijd verstandig alles goed op een rijtje te zetten, zo weet u precies waar u aan toe bent, het starten van een eigen bedrijf is niet niks. Voor een eigen bedrijf zult u vrijwel altijd een investering moeten maken. Weet dus waar u aan begint.

Comments are disabled