bedrijfshypotheek

In plaats van een bedrijfslening kun je ook voor een bedrijfshypotheek gaan. In dat geval is een woning of bedrijfspand het onderpand voor de bank en op basis daarvan wordt dus ook de hypotheek verstrekt. Over het algemeen is een hypotheek een goedkope leningsvorm, zeker tegenover een gewone bedrijfslening, persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vraag sowieso meerdere (bij voorkeur gratis & vrijblijvende) offertes aan bij verschillende bedrijven en bereken wat je kwijt bent aan maandlasten. Over het algemeen is de rente die berekend wordt bij een hypotheek lager als bij een reguliere lening of krediet.Waar moet je rekening mee houden bij een bedrijfshypotheek?

Over het algemeen gaat het bij een bedrijfshypotheek over een hoger bedrag als bij een gewone bedrijfslening. Het grote verschil zit, zoals eerder genoemd, in het onderpand. Doel van een hypotheek is altijd een tastbare materiele activa, bijvoorbeeld een huis, schuur, loods, werkplaats, tuinhuis of recreatiewoning (vakantiehuis). In uitzonderlijke gevallen is een hypotheek ook mogelijk voor een vaartuig maar dan gaat het vaak om een privé hypotheek in plaats van zakelijk. Uitzonderingen hierop zijn kantoorhoudende woonarken of bijvoorbeeld een restaurant op het water. Ook vaartuigen voor verhuur en/of cruise-schepen komen in aanmerking voor een bedrijfshypotheek.

Wilt u een BKR hypotheek afsluiten? Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Hier worden alle geldleningen die mensen aangaan bij banken of kredietverstrekkers geregistreerd. Overleg altijd eerst met de hypotheekverstrekker naar de gevolgen van uw BKR coderingen zodat u straks niet voor verassingen komt te staan. Los schulden op tijd af en zorg ervoor dat u ten alle tijden uw hypotheeklasten voldoet.

Geef een reactie