Investeren in bedrijfsmiddelen

Bij het investeren in bedrijfsmiddelen moet u denken aan de producten die u nodig heeft om uw artikelen te maken. Als u een investering maakt in deze producten kunt u achteraf goedkoper uit zijn. Bij een investering zoals deze moet u denken aan machines, transportmiddelen, gereedschappen, inventaris etc. Maar bijvoorbeeld een vergunning valt ook onder een investering. Het zijn allemaal producten waar u een langere tijd mee vooruit kunt en flink wat geld in moet steken. Daarom is het van belang om precies te weten hoeveel u gaat investeren, en of u hier eventueel een lening voor moet afsluiten.

Aanschafkosten
Mocht u een bedrijfsinvestering maken krijgt u te maken met aanschafkosten. Dit zijn de kosten die u maakt om het product aan te schaffen. Onderdelen die vallen onder de aanschafkosten zijn:
– de aanschafprijs.
– de aankoop kosten, bijvoorbeeld de kosten van de notaris bij aankoop van onroerend goed.
– de installatie kosten om het product gebruiksklaar te maken.Mocht u bijvoorbeeld subsidie of korting ontvangen op uw investering verlaagd dit natuurlijk de aanschafkosten. Dat kan u voordelig uitvallen.

Voortbrengingskosten
Mocht u een bedrijfsmiddel voortbrengen, oftewel zelf maken. Dan heeft u te maken met personeelskosten, materialen of partijen die werkzaamheden voor u uitvoeren. Ook dit valt onder de aanschafkosten.

Belasting en factoren
Als laatste moet u bedenken of u de BTW kunt verrekenen. Kan de investering gemaakt worden exlusief BTW. Of moet deze worden meegerekend. Het zijn allemaal factoren waar u mee te maken krijgt als u een bedrijfsinvestering maakt. Overweeg daarom altijd goed wat er allemaal moet gebeuren om de investering uiteindelijk ook echt up en running te krijgen. Niemand houd van verassingen achteraf.

Comments are disabled