mini lening

De minilening, ook wel mini krediet genoemd, is een handige lening voor als je snel wat extra financiele ruimte nodig hebt. Het gaat dan om bedragen van 100 tot 750 euro die je binnen 10 minuten op je bankrekening gestort kunt krijgen tegen een lage rente vergoeding. Belangrijk voordeel hiervan is dat een eventueel andere lopende lening, krediet, hypotheek, lease of koop of afbetaling geen probleem is. Er wordt bij een mini lening namelijk niet gekeken naar dergelijke factoren, het enigste wat er nodig is, is een kopie van je identiteitsbewijs. In sommige gevallen wordt er ook gevraagd naar een bewijs van inkomen, in dat geval is een bankafschrift voldoende.

Extra informatie over de mini lening

Vaak hanteren de bedrijven die minikrediet verstrekken de regel dat je de eerste keer maar 100 of 200 euro kunt lenen. Naarmate je vaker hebt geleend (en ook netjes hebt terugbetaald) kun je dan steeds meer lenen bij deze verstrekker. Deze regel zorgt ervoor dat het risico van de kredietverstrekker beperkt blijft, en ook dat je niet zomaar in de problemen komt doordat je het niet terug kunt betalen. Wanneer je meer wilt lenen dan dit bedrag is het verstandig om eens te kijken naar een bedrijfslening.Nog meer voordeel: geen rente op je minilening

Van overheidswege is het bedrijven die mini leningen verstrekken niet meer toegestaan om rente in rekening te brengen. Dat wil dus eigenlijk zeggen dat je geen rente betaalt over je minilening. Toch is er een klein risico aan het minikrediet verbonden: betaal je je minilening te laat af, dan betaal je kosten voor het niet tijdig aflossen. Hierbij moet je rekening houden met ongeveer 2 tot 4 procent van de leensom.

Nadeel minilening: snel terugbetalen

Kortgezegd kleven er dus maar twee nadelen aan het afsluiten van een minikrediet of minilening. Je moet je geldlening snel terugbetalen, doorgaans binnen 14 tot uiterlijk 31 dagen. En natuurlijk moet je oppassen dat je op tijd bent met het terugbetalen van je minilening, anders heeft het als gevolg dat je extra kosten betaalt!

Overzicht aanbieders mini krediet

Heb je definitief besloten om een minilening aan te vragen? Dan hebben we hier een overzicht voor je met enkele aanbieders. Uiteraard hebben we de beste, snelste en meest betrouwbare aanbieder bovenaan gezet.

Geef een reactie